Studiile de specialitate arată că beneficiile oțetului sunt mai puține decât potențialele riscuri care îi sunt asociate, potrivit Digi24. De aceea, specialiștii recomandă consumul cu moderație a condimentului.
Credința populară spune că oțetul, în special cel de mere, poate fi folosit pentru a ne proteja de paraziți. De aceea, în zonele rurale, oamenii obișnuiesc să-și limpezească părul cu oțet, cu toate că studiile recente au arătat că acesta nu are niciun efect.
Într-o anumită măsură, oțetul poate fi folosit pentru a scădea cantitatea de colesterol din sânge, conform unui studiu realizat în Japonia, pe șoareci.
Un alt studiu arată că oțetul poate îmbunătăți nivelul glicemiei cu 46%.
Cât despre diete, nutriționiștii avertizează că nu este indicat consumul de oțet deoarece este un aliment acid și poate duce la apariția gastritei la persoanele care au o predispoziție în acest sens.
Consumat pe termen lung și în cantități mari, oțetul poate duce la scăderea nivelului de potasiu din oase. De aceea, alimentul nu este recomandat persoanelor care suferă de osteoporoză.